Наричан изпълнителят, гледащ в душата, той печели публиката с изключителните си

...
Наричан изпълнителят, гледащ в душата, той печели публиката с изключителните си
Коментари Харесай

10 от най-добрите дуети на Андреа Бочели, който днес навършва 65

Наричан " изпълнителят, гледащ в душата ", той печели публиката с изключителните си осъществявания и има милиони фенове в целия свят. Днес Андрея Бочели навършва 65 години. 

Загубил зрението си на 12-годишна възраст, италианският тенор е записал над 20 албума през последните три десетилетия, представяйки класическа музика по метод, по който тя завладя хора и класациите по целия свят - от домакини до президенти и крале. Тази година той беше хедлайнер на концерта в чест на коронацията на Чарлз III.  

Андреа Бочели ще бъде показан в пълнометражен документален филм, Andrea Bocelli: Because I Believe, който ще бъде продуциран от eOne. Поглед към историята на живота му с невиждан достъп до изпълнителя освен зад кулисите, само че и отвън сцената, в персоналния му живот със фамилията и околните му другари. 

" Бях малко момче, когато някой ми подари плоча. Оркестърът показа необятния, жив глас на Франко Корели, който беше напоен с усеща и отиваше право към сърцето. Пеенето му се усещаше непринудено: на моменти сладко, на други ревящо, само че постоянно властно. Въпреки младата си възраст съумях да схвана доколко музиката може да съобщи и най-завладяващите страсти, доста повече от думите - да води слушателя до благоденствие. В тембъра на гласа му усетих и силата на една среща, която щеше да бележи живота ми: Много години по-късно Корели щеше да стане мой преподавател ", споделя Бочели за първия миг, в който усеща силата на музиката.

Роден е в дребното селце Лаятико, в Тоскана, а фамилията на момчето няма нищо общо с музиката - те имат лозя. И в този момент има имение имение близо до родното си място, отглежда коне и се занимава с произвеждане на зехтин и вино.

Повратната точка в кариерата му на реализатор е 1992 година, когато негов запис Miserere впечатлява великия Лучано Павароти, който е учуден от гения на непрофесионалиста - по този начин стартира пътят към славата.    

 

От Селин Дион до Дженифър Лопес и Ариана Гранде - съдействието му с някои от най-големите международни музикални звезди му подсигурява върха на класациите за поп и класическа музика през годините. Дуетът му с британското сопрано Сара Бригтман от 1996 година за Time to Say Goodbye да вземем за пример е продаден в над 12 милиона копия и към момента е един от най-продаваните сингли на всички времена. 

През 1999 година Бочели изпява шлагера „ Молитва “ със Селин Дион, за който получава премия " Златен глобус ".

Заедно с Лара Фабиан, която назовават ​​„ благ глас “, извършва песента Vivo per lei

 По-късно и Quizás, quizás, quizás в дует с Дженифър Лопес.  

 

Още от най-хубавите дуети на Бочели - на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР